НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ NISSAN QASHQAI

ОРИГИНАЛНИЯТ КРОСОУВЪР Е ПРЕОТКРИТ

Nissan представя изцяло новата кросоувър икона:
Дързък дизайн, комбиниран с водещи в сегмента технологии
Премиум качество на интериора и материалите
Изключителна ефикасност с емисии на CО2 от само 99 г/км
В продажба от февруари 2014

НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ NISSAN QASHQAI

СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ РАЗЛИЧЕН

ПОВЕЧЕ ОТ ДИЗАЙН

Второто поколение Qashqaiсъздава нов еталон за кросоувър дизайн. След като определи оригиналния кросоувър шаблон през 2007, Nissan повежда сегмента към ново измерение благодарение на смелия дизайн, високо усъвършенстваната техника, интелигентните технологии и забележителното внимание към детайла.
Напълно нов, Qashqai е много повече от проста преработка на новаторския си предшественик. Второто поколение на модела е 20 мм по-широко, 49 мм по-дълго и 15 мм по-ниско спрямо сегашния модел. Въпреки това намаление на височината, пространството за главите на пътуващите отпред и отзад е увеличено с 10 мм, като е запазена повдигнатата шофьорска позиция.

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

В СЪРЦЕТО НА НОВИЯ QASHQAI ЛЕЖИ ДОСТЪПНАТА ТЕХНОЛОГИЯ. НАБОР ОТ НОВОВЪВЕДЕНИЯ, ЧИЯТО КОМБИНАЦИЯ ОБРАЗУВА УНИКАЛЕН ПАКЕТ ОТ ПОДПОМАГАЩИ ВОДАЧА СИСТЕМИ.

НОВА NISSANCONNECT СИСТЕМА

СВЪРЗАНОСТ КАКТО НИКОГА ДОСЕГА

Новият Qashqai ще бъде първият модел, който ще влезе в продажба с новата система NissanConnect. Тя вече има 7-инчов дисплей и предлага свързаност за смарт телефон, за да могат собствениците да останат във връзка с външния свят, независимо за къде пътуват. В бъдеще тя ще има достъп до набор от приложения, обхващащи музика, социални мрежи, забавления и пътувания.
Системата включва Bluetooth аудио стрийминг и интеграция на мобилен телефон, както и Aux-in и USB входове, заедно с DAB радио.

I-KEY СИСТЕМА

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ЗАПОЧВА С ДОКОСВАНЕТО НА БУТОН

Водачът на новия Nissan QASHQAI не обича да носи ключове. Затова е създаден интелигентният ключ. Той позволява да отворите и запалите Вашия кросоувър с докосването на бутон и никога да не се безпокоите за ключове. Остава Ви само да се наслаждавате на шофирането.

TFT ДИСПЛЕЙ

УПРАВЛЕНИЕТО НИКОГА НЕ Е БИЛО ТОЛКОВА ИНТУИТИВНО

В допълнение към основния NissanConnect екран, шофьорът се възползва и от допълнителен дисплей в приборното табло. Той е сред най-добрите в автоиндустрията, с 5-инчов TFT цветен екран, в който са внедрени 12 графични дисплея, достъпни чрез превъртане през екраните. Настроен да показва различни цветове, приборът предлага съвети и предупреждения, обхващащи различни функции, в това число средна и моментна скорост, икономия на гориво, навигационни инструкции, аудио съдържание, разпознаване на пътните знаци, Nissan Safety Shield, Nissan Chassis Control, съвети за еко шофиране, както и информация за налягането в гумите и настройки за разпределение на въртящия момент в режим 4WD. В допълнение на това, водачът може да настрои чувствителността на волана, автоматичните светлини, чистачките и логиката на заключване, плюс съдържанието на бордовия компютър.

INTELLIGENT PARKING ASSIST

ПАРКИРАНЕТО В ГРАДА НИКОГА НЕ Е БИЛО ТОЛКОВА УДОБНО

Измервайки автоматично размерите на наличните паралелни паркоместа, Интелигентният паркинг асистент на Nissan изисква само 80 см в повече от дължината на Qashqai, за да може автоматично и безопасно да паркира автомобила. Всичко, което водачът трябва да направи, е да следва инструкциите на екрана и да контролира движението напред и назад. Системата също така може да паркира на паркоместа, като водачът се възползва от 360 градусовия обзор, предоставен от AVM, която го ръководи в процеса на паркиране.

ЕФИКАСНО ЗАДВИЖВАНЕ

ПРЕНАПИСВАМЕ ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ПРЕВЪЗХОДНО ДВИЖЕНИЕ

Иновациите продължават с новата двигателна гама на Qashqai, която е по-ефективна от всякога. Всеки двигател използва турбокомпресор, за да се намали работният обем, вредните емисии и разходът на гориво, като едновременно с това запазва отлична динамика с водещи в класа CO2 емисии - от само 99 г/км. Благодарение на системата за управление на шасито (Nissan Chassis Control) и новата XTRONIC трансмисия, получавате максимален контрол и подобрена динамика за още по-голямо удоволствие от шофирането.

NISSAN SAFETY SHIELD

ТЕХНОЛОГИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Front Collision Avoidance (Избягване на челен сблъсък)
Чрез сканиране на пътя напред с помощта на вградена радарна система, Qashqai осигурява три нива на помощ. На първо място е звуковата сигнализация, предупреждаваща водача, ако дистанцията спрямо предната кола се скъсява. На второ място, ако водачът не реагира, системата автоматично прилага частично спирачно усилие. И накрая, ако разстоянието продължи да намалява, спирачките ще бъдат активирани докрай, за да спре автомобилът на място, ако е необходимо.

Land Departure Warning (Предупреждение за излизане от лентата на движение)
Прекрасна функция за многолентови магистрали, която засича дали автомобилът започва да излиза от лентата на движение. Силно развито компютърно програмиране засича дори избледнели пътни маркировки, позволявайки на Quashqai да определи дали напуска лентата на движение. Ако това е така, и водачът не е включил мигач, шофьорът бива предупреден да коригира позицията си на пътя.

Driver Attention Support (Поддържане вниманието на водача)
Новият Qashqai трябва да ви опознае, за да може да прецени кога ви се приспива. След като около 10 минути системата изучава стила ви на управление, Nissan Safety Shield ще следи начина ви на шофиране, показвайки на приборното табло предупреждение, ако завиването стане неволно, като така ще подскаже на водача да направи почивка.

TrafficSignRecognition (Разпознаване на пътните знаци)
Подпомагайки новите шофьори на Qashqai да запазят сигурността си и да останат в рамките на закона, пътните скоростни знаци се разчитат автоматично от обърната напред камера и се изобразяват в дисплей на таблото. Тази функция работи в цяла Европа, независимо от националната типография от пътни знаци. Тя дори разпознава дали някои държави налагат зависещи от климатичните условия (по време на дъжд) по-ниски ограничения на скоростта, затова се изобразяват ограниченията при сухо и мокро време.

BlindSpotWarning (Предупреждение за обект в мъртвата зона)
Система на Nissan използва монтираната отзад камера на Around View Monitor, за да засича автомобили, скрити в мъртвата зона от двете страни на Qashqai. Ако автомобил бъде засечен в една от двете слепи точки, в стъклото на страничното огледало светва дискретна предупредителна светлина. Ако водачът подаде сигнал за смяна на лентата и системата засече автомобил в опасната зона, светлината започва да мига и прозвучава звуково предупреждение.

ПО-ЗАБЕЛЕЖИМ ОТ ВСЯКОГА

Открийте шофирането изпълнено с технологии, вдъхновяващо шофиране обогатено от най-новите Safety Shield технологии на Nissan. Използвайки камери и сензори, новият Nissan Qashqai предоставя 8 различни системи за безопасност, които работят заедно, за да имате увереност и контрол над ситуацията във всеки единт момент.
Но това не е всичко. За да подобри шофирането, асистентът за дълги светлини (High Beam Assist) увеличава видимостта като автоматично превключва късите и дългите светлини в зависимост от наличието на трафик.
Всички модели са снабдени с LED дневни светлини, а някои версии са оборудвани със светодиоди за късите и дългите светлини. LED фаровете на Qashqai генерират по-бяла и по-ярка светлина.Те използват 50% по-малко енергия, отколкото крушки Xenon и генерират светлина, която е по-близка до слънчевата светлина. Това допринася за по-добра видимост през нощта.