НОВИЯТ NISSAN NOTE

ОЧАКВАЙ НЕОЧАКВАНОТО

ИНОВАТИВНА SAFETY SHIELD ТЕХНОЛОГИЯ С 360° ОБЗОР


ОЧАКВАЙ НЕОЧАКВАНОТО

Появявайки се за първи път в сегмента на малките автомобили, NISSAN SAFETY SHIELD е иновативна технология, която ви предупреждава за потенциални опасности. Тя съчетава три отделни високо технологични системи за безопасност, които използват информацията получена от задна широкоъгълна камера.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА МЪРТВАТА ЗОНА

Системата за предупреждение в мъртвата зона вижда това, което вие не можете. При движение със скорост над 30 км/ч, ако в мъртвата зона се намира автомобил, дискретна светлина в страничното огледало ще ви сигнализира за това. Ако подадете сигнал за смяна на лентата и друг автомобил се намира в опасна близост, ще чуете звуков предупредителен сигнал.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА

При скорости над 70 км/ч, системата за предупреждение при смяна на лентата ще ви предупреди, ако се отклоните от лентата. Тя може да разпознае и най-избледнялата пътна маркировка, и ако не сте сигнализирал смяна на лентата на движение, бързо ще ви напомни да коригирате траекторията. Системата автоматично ще настрои своята чувствителност при движение извън града, където се изисква по-различен стил на шофиране.

ЗАСИЧАНЕ НА ДВИЖЕЩИ СЕ ОБЕКТИ

Системата за засичане на движещи се обекти ви известява когато нещо приближава траекторията на вашия Note. Докато обикновените асистенти за паркиране ви предупреждават за обекти зад автомобила, тази система система ви предупреждава с визуален и звуков сигнал в случай, че нещо или някой се движи около автомобила. Като малко дете, например.

ДОСТЪПНИ ТЕХНОЛОГИИ


Когато спрете на светофар, двигателят се изгася и пали автоматично

СТАРТ/СТОП СИСТЕМА

Старт/Стоп системата намалява замърсяването и разхода на гориво при движение в града. Двигателят автоматично се гаси, когато автомобилът остане в покой (например в задръстване), за да пести енергия и вредни емисии. След което тихо се стартира когато натиснете съединителя или отпуснете спирачката.

ИНТЕЛИГЕНТЕН КЛЮЧ, СТАРТ/СТОП БУТОН И КОМАНДИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ВОЛАНА

Управлението на новия NISSAN NOTE е леко благодарение на множеството контроли разположени на волана. С интелигентния ключ можете да се качите и да потеглите само с натискането на бутон

NISSAN CONNECT

Nissan Connect гарантираното ще направи ежедневните градски пътувания в неусетни и приятни. Това е изцяло интегрирана навигационна, аудио и комуникационна система за твоя Note, която предоставя достъп до Google™ Send-To-Car технологията, усъвършенствана сателитна навигация, прогноза за времето, Bluetooth® и USB свързаност, чрез нейния 5.8" цветeн сензорен дисплей.

AROUND VIEW MONITOR С 360° ОБЗОР

Усъвършенстваната Around View Monitor система на Nissan показва птичи поглед върху автомобила и заобикалящата го среда директно на 5.8" цветния сензорен дисплей. Тя прави движението назад и успоредното паркиране много по-лесни и без стрес. Четири камери дискретно разположени от всички страни на Note, предоставящи възможност за избор на изглед по време на паркиране. Around View Monitor ви предоставя всичко, от което се нуждаете, за да се наслаждавате на перфектното паркиране.

ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ И ПО-МАЛКО ЕМИСИИ


СВЕТЛИННИ ИНДИКАТОРИ ЗА ЕКОЛОГИЧНОСТ

Натиснете ECO бутона и на таблото пред вас ще се появят два нови индикатора: за положението педала на газта и консумацията на гориво. Приятните цветове ще направят проверката на резултатите по време на пътуване или след него истински приятно изживяване.

ИНОВАТИВЕН DIG-S ДВИГАТЕЛ

Предлагайки екологичните характеристики на дизелов двигател, без допълнително оскъпяване, 1.2 DIG-S 98 к.с. двигателят с принудително пълнене на Note съдържа иновативни технологии, които намаляват топлинните загуби и триене, като по този начин подобряат разхода на гориво и нивото на СО2 емисии (99 гр/км).

ТЕХНОЛОГИИ ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ


СИСТЕМИ ЗА СЛЕДЕНЕ НАЛЯГАНЕТО НА ГУМИТЕ И ЕЛЕКТРОННА СТАБИЛНОСТ

Системата за следене налягането на гумите (TPMS) ви предупреждава, ако някоя от гумите е с ниско налягане. Поддържането на подходящо налягане в гумите не само подобрява безопасността, но и намалява разхода на гориво.
9-то поколение електронна система за стабилност на Bosch (BESP) контролира спирачното усилие към всяко отделно колело и намалява въртящия момент така, че да осигури максимално сцепление и поддържане на зададената траектория в случай, че надвишите лимита на сцепление на гумите.

AIRBAG И ABS

Предни, странични и въздушни възглавници тип завеса, общо шест, осигуряват максимална защита на всички пътуващи. И ако някога се наложи да натиснете рязко спирачката, системата предотвратяваща блокирането на колелата (ABS) ще ви помогне да запазите контрол и стабилност.